Tom Naegels en Bart Dirks Belgische laureaten Europese Persprijs

Een gezamenlijk artikel van Tom Naegels en Bart Dirks is geselecteerd als de Belgische laureaat in het kader van de Europese Persprijs "Voor Verscheidenheid. Tegen Discriminatie 2007".

Het artikel van Pascale Gruber-Ejnes werd de Belgische winnaar van de speciale prijs "Europees Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen", zo wordt dinsdag gemeld in een persmededeling.

Het artikel van schrijver Tom Naegels en journalist Bart Dirks, getiteld "De eer van Salaam – diversiteit in Vlaanderen. Alles open en bloot op tafel – diversiteit in Nederland", vergelijkt de respectievelijke visies van de auteurs op hun buurland.

Tom Naegels is een Vlaamse journalist en schrijver. Als journalist werkte hij tussen 1999 en 2003 voor Het Laatste Nieuws. Sinds 2003 is Naegels columnist en reportagemaker voor De Standaard. Hij woont en werkt in Antwerpen.

Bart Dirks is Nederlander en sinds 2003 de Brusselse correspondent voor het dagblad De Volkskrant. Hij bericht voornamelijk over de Europese Unie en België. In 2007 schreef hij verschillende artikels voor het Vlaams-Nederlands cultureel magazine Ons Erfdeel.

Het artikel van journaliste Pascale Gruber-Ejnes, met als titel "Handicapés. Des amoureux comme les autres", gaat over het gevoelsleven en seksuele leven van gehandicapten. Gruber-Ejnes is sinds 1987 journaliste voor Le Vif/L'Express. Zij schrijft al meer dan tien jaar over maatschappelijke onderwerpen.

Door hun selectie op Belgisch niveau is het drietal automatisch geselecteerd voor de Europese finale op 12 november.

Alle Boeken