Beleg

Een opzwepend caleidoscopisch verhaal over multicultureel België met stand-upcomedy allures. – Goedele

Een pakkend verhaal, waarbij de plot al snel ondergeschikt wordt aan de boeiende personages – Het Laatste Nieuws

Een geestig verhaal over een nuchtere asielzoekster, haar blanke lief en zijn manisch-depressieve pa. Het beste bewijs dat een boek over asielzoekers níet bol hoeft te staan van kommer en kwel. – De Standaard.

Arno heeft Judith bedrogen. Met een Masaï. Op een male bonding trip met zijn zieke vader in Marseille, tijdens een dronken avond op een trouwfeest in een shoarmatent. Maar wie nu hoopt dat Judith Arno laat vallen, die hoopt maar wat anders. Arno is geen slechte man. Herhaal: Judiths man is een goede man. Er is gewoon veel voorgevallen, voorafgaandelijk, waardoor er achteraf gebeurd is wat er gebeurd is wat niemand goedkeurt, maar het doet niets af aan het feit dat Arno altijd eencrème van een kerel is geweest. En Judith is nog altijd van plan om met hem te trouwen. Want als zij kan kiezen tussen een man die met een ander neukt en daar trots op is, of een die zich er schuldig over voelt, dan weet ze het wel.

In een vrolijke, wervelende stijl rijgt Tom Naegels in deze roman de verhalen aan elkaar over de kleine mensen, de gelukzoekers, de pechvogels en de armeluizen die duizenden kilometers hebben gereisd om in Antwerpen te stranden, en de Belgen die tussen hen in wonen.

Lees hier de lofrede van Lisbeth Imbo,bij de officiële voorstelling van het boek.

Lees hier het interview in De Standaard.

Lees hier het interview in Knack.

Lees hier het interview in Vrij Nederland.

Beleg werd uitgegeven bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau en kost 22,50 euro.

 

Alle Boeken